www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2020. február SzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSz Aktuális program:
2020.02.18.
0102030405060708091011121314151617181920212223242526272829

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ARCHÍV - Passport Control 1-46. - MEDIAWAVE Művészeti Műhelyek :: PASSPORT CONTROL 7. - Ravazd, 2008 :: FILM- és FOTÓMŰHELY tanárai és résztvevői :: MARGL FERENC (Győr)

MARGL FERENC

(Győr)

E-mail: remie@freemail.hu

 

Rövid szakmai életrajz:

Szül. év: 1990
Iskola: Révai Miklós Gimnázium, Győr

Érdeklődési kör: kísérleti-, rövidfilmek , animáció
Szeretnék megismerkedni a tábori munka hangulatával, lehetőségeivel és korlátaival. Emellett fontosnak tartom a kapcsolatokat építését hazai és külföldi alkotókkal( filmesekkel, fotósokkal egyaránt). Valamint mélyebb szakmai, technikai ismeretekre kívánok szert tenni a vágás és a(z esetlegesen filmre) forgatás területén. 

Szinopszis:
Kezdőképként: Idill. Valamikor kora reggel apró gyerek( olyan, aki még nem tud járni) tapicskol egy földkupacon, egy mezőn, körben sík terepet mutatunk csak, fák nincsenek.. Odalép hozzá egy alak és apró műanyag lapátot ad neki, ezzel játszik tovább. Élvezi, mosolyog. Utána kicsivel nagyobb gyermek (6-8 éves) elültet egy virágot, szintén fennkölt/idilli hangulat(már úgy 10 óra körül). Örül a sikerének, hogy valamit véghezvitt, de látszik,hogy többre vágyik. Érett kamasz (18 év körüli) épp fát ültet a dombtetőn/valamivel magasabb helyen, ahonnan rálátni a kis mezőre. Befejezi munkáját (dél körül lehet) büszkén nézi ásójára támaszkodva, amit „létrehozott”.
A következő képen erős huszonéves borostás férfi fekszik a fa tövében, mellé bökve ásója és almát eszik. Elégedett, de nem önelégült arckifejezés. Nyugodtan alszik el.
Erős váltás a hangulatban. Délután van, beborult. A tér ugyanaz, de mégis más. Először csak az ásó fejét látjuk, ahogy lesújt a földbe, újra és újra. Majd távolodik a kép, látjuk, hogy egy sírt fed be épp. Ahogy még távolabb megy a kamera több is sírt is látunk nagyjából egy sorban. Mindegyik frissen hantolt. A szereplő már idősebb: 50 körüli, őszes, akár szakálla is van. Meggyötört, de attól még büszke a tartása és tekintete. A kamera őt mutatja, az arcát, a szeme könnyes. A kamera megy lefelé, végül csak őt és a lábát látjuk, ahogy elindul. Az ásó eldől. Tompán puffan a földön. Már az egész alakot mutatjuk, ahogy lemászik egy sekély (sír)gödörbe merev arccal, határozottan, beletörődve. Mozdulatlanul látjuk, ahogy holtan fekszik a mélyben. Ahogy a kamera száll ki a sírból, látjuk mellette az alakot, aki a kicsinek annak idején a lapátot adta, egy szálat dob rá, abból a virágból, amit annak idején ültetett. Majd fejcsóválva elmegy. Sötét.

Újra reggel. Ismét idill. Gyermek pacskol egy földkupacot, mint az előbb. Turkálja és egy szál száraz virágot talál. Jön ismét az alak, odaad egy más színű műanyaglapátot. A kisgyerek nevet, örül neki…és sötét.

( A szereplőknek nem kell kiköpött egyformának lenni csupán alkatra.( Vékony, atlétikus, de nem kisportolt.) Ruházatuk egyszerű. Az ásó pedig együtt nő és öregszik a karakterekkel.)

 

Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:
2009.02.27. 18:45
jófej vagy...

2009.02.27. 18:43
nagyon gáz vagy:S

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK