www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

  

 Hamarosan kezdődik az idei

30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

 „Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizáció

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

 

2021. július 18-24.

  

***

 

  

 Hamarosan kezdődik az idei

30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

 „Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizáció

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

 

2021. július 18-24.

  

***

 

etnik Archív
2007. május KSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCs Aktuális program:
2021.12.08.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

EseménynaptárRSS

2007.05.04.Helyszín: RÓMER HÁZ - HRABAL MOZI -- UNIT Premier terem - 9021 GYŐR (HUN), Teleki u. 21.
11:00

PASSPORT CONTROL - WORKSHOPZÁRÓ

A PASSPORT CONTROL film és fotó  workshop  alatt készült filmek és fotók vetítése, nyilvános beszélgetés az elkészült alkotásokról, az oktatók és kritikusok bevonásával.

Közönség és szakmai díjak átadása.

 

 

 


12:30

VILÁG – KÉPEK / RÖVID DOKUMENTUMFILMEK 3 (79')

Nemzetközi versenyprogram

 


AZ ÉN OTTHONOM
Ben RIVERS (Nagy-Britannia):
Jake Williams Skóciában él, több mérföldnyi erdő kellős közepén. Mindig sok a dolga egyszerre, sosem dob el semmit, mandolinjátéka kiemelkedő, sokéves komposzthalmok tulajdonosa. Időérzékelését tekintve nem a XXI. század embere. Van bennünk valami közös: mindketten arra törekszünk, hogy a lehető leg...

TRANSZIT
Claudia RUIZ & Gijs VERKOULEN (Hollandia):
Utazás vonaton Moszkvától Pekingig. Teljesen különböző tájak, lenyűgöző képek, utazók és helybeliek jönnek-mennek. A hétnapos utazás alatt átéljük, hogyan változik szemünk és szellemünk észlelése az idő múlásával. A Transz vers a szemnek, mely új szemszögből láttatja a már méltán híres útvonalat.

A LEGKISEBB
Dylan DRUMMOND & Blair SCOTT (Skócia):
Sheila Stewart 70 éves, a blairi utazó, mesemondó Stewartok utolsó leszármazottja. Biztos akar lenni benne, hogy ez a kultúra nem hal meg vele együtt. A harc még el sem kezdődött. Már a saját ajtajában semmibe veszik. Egy kívülálló eleven portréja.

MAGOK
Wojciech KASPERSKI (Lengyelország):
Az Altáj hegyláncainak ölelésében, egy faluszéli kis kunyhóban él egy közösség által teljesen kivetett, gyermektelen házaspár. A család ínségesen, egyik napról a másikra élnek. Egyszer hatalmas tragédia történt. Most pedig mindenki, mindkét szülő, és gyermekeik egyformán meg kell fizessenek a múlt vétkeiért.

14:00

VILÁG – KÉPEK / RÖVID DOKUMENTUMFILMEK 1 (70')

Nemzetközi versenyprogram

 


MEGHALNI
Diogo CAMÕES (Portugália):
Minden kezdethez tartozik egy vég. Mert mást nem tudunk elfogadni. Mert a nem-léttől való félelemtől már nem értünk semmit. Mert az elfogadás az egyetlen megoldás.

11.000 km-re NEW YORKTÓL
Orzumurod SHARIPOV (Tadzsikisztán):
A tadzsik polgárháború alatt (1992-1997) százezernyi tadzsik lelt menedékre Afgínisztánban. 2001-ben egy másik háború kényszerített afgánok ezreit elhagyni hazájukat, akik bíztak a tadzsik határok megnyitásában. Hiába. Az OPEN ASIA nemzetközi felhívá...

Éric MICHEL (Franciaország):
SADHUS 7 min.
Mumbai - Chowpatty Beach -18:00 - India Ahogy a mumbaii legszebb partján alászáll a Nap, megszólalnak a dobok, és furcsa ceremónia veszi kezdetét. Férfiak és nők őrjítő szenvedésnek adják át testüket. Egyfajta transzba esnek, a kamera pedig forog...

RÉVÜLET
Till PASSOW (Németország):
"Mast Qalandar" az iszlám legendás szentjeinek egyike keleten. A szent iránt határtalan szeretettel viseltető hívek semmi másra nem vágynak, mint a vele való találkozásra a tudatos én felszabadításával, akár mindenük feladásával. Évente több mint egy millió hívő zarándokol el Sehwan Sharif-ba, hogy ...

15:30

KISJÁTÉKFILMEK 1 (70')

Nemzetközi versenyprogram

 


TOJÁSTARTÓ
Alessandro CELLI (Olaszország):
Bicikli, bevásárlás a sarki boltból, rohanás haza reggelit készíteni. Mint minden más reggel.

KVÍZ
Renaud CALLEBAUT (Belgium):
Két középkorú nő mobiltelefonnal fölfegyverkezve kegyetlen kvizjátékba kezd. Milyen messzire mennek el azért, hogy önérzetük csorbát ne szenvedjen?

Hélène CATTET & Bruno FORZANI (Belgium):
A Santos Palace kávézó, reggel kilenc óra. A pincérnő felszolgálja az első kávét...

MARILENA A P7-BŐL
Cristian NEMESCU (Románia):
Andrei, a 13-éves kamasz fiú, aki Bukarest egy külvárosi részén él, egy nap elhatározza, hogy eltulajdonít egy trolibuszt. Mindezt azért teszi, hogy elbűvölje a prostituált Merilenát, akibe szerelmes. Mit meg nem tesz az ember szerelemért!

18:00

MICHAEL SHIEFEL (GER) szóló: "DON'T TOUCH MY ANIMALS" rövid koncert

Michael Shiefel - ének, elektronika
A MEDIAWAVE'2007 Fesztivál szignálját adja elő élőben.
Másnap 00:00

ÉJFÉLI MOZI 2. - SZŐKE ANDRÁS ÉS A VATTATYÚK

Rendhagyó stand-up comedy Szőke Andrással a Vattatyúk című korai Szőke-kultfilm vetítésével összekötve. Szerintünk itt bármi megtörténhet.


Helyszín: RÓMER HÁZ - Underground klub - 9021 GYŐR (HUN), Teleki u. 21.
23:00

100NKA (POL)

Tomek Le¶ - gitár, Adam Stodolski - bőgő, Przemek Borowiecki - dob, ütőhangszerek
100nka egy krakkói jazz trió, akik a hagyományos akusztikus zenei formának próbálnak új zenei dimenziót adni az elektronika és a sajátos gitárhang segítségével.


Másnap 01:00

MATPLANETA (POL) koncert

Marcel Harp - billentyű, Ju-Ghan - bass, Instalator Barnaba - dobok
A lengyel Matplaneta innovatív, kísérleti zenét játszik. A világűr hangjai keverednek a nagybőgő barátságos hangjával. Érdekes, helyenként vérpezsdítő ritmusok mozgatják meg lábakat, miközben elgondolkodtató képek peregnek a szemünk előtt. Műfajilag talán az elektro-jazzhez hasonlítható a zenei megfogalmazás. A wroclawi trió nemrég megjelent NO JAZZ NO STRESS c. lemezét mutatják be.


Helyszín: HANGÁR MUSIC GARDEN - SOPRON (HUN),
22:00

THE MOOG, JACKED (HUN)

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a Moog zenekar leszerződött az amerikai MuSick Records-al (legendás garázs rock kiadó Los Angelesből). Olyan együtteseket adtak ki eddigi pályafutásuk alatt, mint például a Boss Martians, a Satan's Pilgrims, a Space Cossacks, a Bleed, vagy a Pollo Del Mar. Az első nagylemezünk felvételeit idén nyáron kezdjük és a keverésért az a Jack Endino lesz felelős, aki olyan elõadók lemezein működött közre producerként, mint a Nirvana, a Hot Hot Heat, a Zeke, vagy a Soundgarden. Reméljük mindenkinek tetszeni fog majd a végeredmény!

www.mogg.hu


Helyszín: XÁNTUS MÚZEUM UDVAR - FŐ SZÍNPAD - 9021.+ GYŐR (HUN), Széchenyi tér 3.
10:00

PANNONIA HENDRIX MEMORIAL BLUES PROJECT (AUT/HUN/ITA/SLK) próba 3.

Vezető / Leader: ENRICO CRIVELLARO /ITA/ – gitár / guitar, RAPHAEL WRESSNIG /AUT/ - Hammond orgona / organ
Tagok / Participants: PETER RADVANYI /SLK/ - gitár / guitar, LITTLE G WEEVIL /HUN/ – gitár, ének / guitar, voice, RENÉ LACKO /SLK/ - gitár / guitar, PRIBOJSZKI MÁTYÁS /HUN/ & OLÁH ANDOR /HUN/ - szájharmonika / harp, FRENKIE LÁTÓ /HUN/ – hegedű / violin, SZAPPANOS GYÖRGY /HUN/– basszusgitár / e.bass, LUKAS KNÖFLER /AUT/ – dob / drums
A Pannónia régióból származó zenészek BLUES WORKSHOP-ja Jimi Hendrix szellemiségének újraértelmezését kísérli meg, európai rangó blues muzsikusok részvételével. Tisztelegve a Hendrix évforduló kapcsán.
10-18:00 között


20:00

MICHAEL SHIEFEL (GER) szóló: "DON'T TOUCH MY ANIMALS"

Michael Sheifel -ének, elektronika
Mielőtt megkérdezitek milyen zene ez, elárulom Michael Schiefel fiatal német énekesről van szó, új felfedezésünkről. Nemcsak a szignál zene alatt lesz hallgató elektronikusan - amely a fesztivál alatt, minden filmblokk előtt lemegy -, hanem élőben is fellép a filmfesztiválrész zárónapján, május 4-én Győrben. Először röviden a díjátadásom, majd hosszabban a Széchenyi téri nagyszínpadon. Egyébként róla annyit, hogy meglehetősen extrém, fura figura. Nagyon gunyoros, cikizős, groteszk szövegei vannak.
Don’t Touch My Animals (ACT, 2006) a legfrissebb Schiefel CD kezdőszáma a MEDIAWAVE Fesztivál szignálzenéje.


21:30

SHARRIE WILLIAMS BAND (USA/HUN) koncert

Sharrie Williams a soul, a funk és a gospel koronázatlan királynője. Mély gyökerekből fakadó ősi energia lakozik benne. A zenei alapokat gospel kórusokból és a közvetlen környezetéből szívta magába.A blues mély átélésében közrejátszott nehéz életútja. Árván és otthontalanul tengődött évekig, de Isten segítségével túljutott a nehézségeken, és lélekben megerősödve lép a színpadra mérhetetlen szeretet árasztva.


Helyszín: SZÉCHENYI TÉR - GYŐR (HUN), város barokk főtere
12:00

INYENCSÉGEK TERE + ÖRDÖGSZEKÉR KÉZMŰVESVÁSÁR 8.

Kilenc tájegység borházai, pálinkaház, sörök háza, valamint az ország jellegzetes népi ételeit, finomságait szolgáltató "Étkek és finomságok házai" (lásd alant) próbálják szolgálni a MEDIAWAVE Fesztivál vendégeinek élmény, hogy a széles művészeti programválaszték közbeni pihenőidőben a kulinaritás minőségi élvezete egészítse, tegye teljessé a jó érzést.
Továbbá az Ördögszekér kézműves vásár segíti felidézni Győr városának középkori vásárváros hangulatát.

Hétköznap: délutántól 23 óráig.

Ünnepnap: délelőttől 24 óráig.

 


19:30

PANNONIA HENDRIX MEMORIAL BLUES PROJECT (AUT/HUN/ITA/SLK) koncert

Vezető / Leader: ENRICO CRIVELLARO /ITA/ – gitár / guitar, RAPHAEL WRESSNIG /AUT/ - Hammond orgona / organ
Tagok / Participants: PETER RADVANYI /SLK/ - gitár / guitar, LITTLE G WEEVIL /HUN/ – gitár, ének / guitar, voice, RENÉ LACKO /SLK/ - gitár / guitar, PRIBOJSZKI MÁTYÁS /HUN/ & OLÁH ANDOR /HUN/ - szájharmonika / harp, FRENKIE LÁTÓ /HUN/ – hegedű / violin, SZAPPANOS GYÖRGY /HUN/– basszusgitár / e.bass, LUKAS KNÖFLER /AUT/ – dob / drums
A Pannónia régióból származó zenészek Blues Workshopja Jimi Hendrix szellemiségének újraértelmezését kísérli meg, európai rangú blues muzsikusok részvételével, Hendrix halálának 30. évfordulója alkalmából.


Helyszín: LLOYD MOZI - 9021 GYŐR (HUN), Széchenyi tér 7.
15:00

KISJÁTÉKFILMEK 4 (61')

Nemzetközi versenyprogram

 


FERENCZIK Áron (Magyarország):
Egy lány minden reggel lejár mosni a patakra. Az apja közben otthon ül, rádiót hallgat, sört iszik. Egyik reggel a lány gumicsizmája kilyukad, ezért az apja díszes csizmájában indul el a szennyessel.

DOMBROVSZKY Linda (Magyarország):
HATÁRVIDÉK 12 min.
A történet a magyar pusztában játszódik, 1962-ben vagyunk. Hátteréül egy valódi eset szolgál: ebben az évben néhány földműves illegálisan otthagyva a TSZ- t fölgyalogolt Budapestre, hogy kubikosként építkezéseken dolgozhassanak. Családjukat ritkán látogathatták, az elhagyott feleségek gyakran nem ál...

APA
Daniel MULLOY (Nagy-Britannia):
DAD / APA 7 min.
Egy házaspár idős korára még mindig aktív szexuális életet él, amit fiuk undorítónak tart. Vajon kivel van gond?

MEDENCE-PART
Michael KOCH (Svájc):
Tombol a nyár. Az úszómedencében hemzsegnek az emberek. Egyik reggel az úszómester felfigyel egy csapat kölyökre. Az úszómester és a kamaszok közti súrlódás végül tragikus következménnyel járó félreértésbe torkollik. Ambivalens barátságok és a kapcsolatok értelmezésének története. A film központjá...

GÉP
Gabe IBÁÑEZ (Spanyolország):
Szenvedés és kétségek közt fedezi fel új énjét egy lány, rátalálva az elvesztett harmóniához vezető útra.

16:30

ANIMÁCIÓSFILMEK 3 (56')

Nemzetközi versenyprogram

 


ÚTIKALAUZ ZOMBIKHOZ
Daniel AUSTIN (Nagy-Britannia):
Zombik. A modern világ cammogó szörnyei? Vagy csupán alaposan félreismertük őket? Ha kétségeink merülnének fel, tekintsük meg az Útikalauz zombikhoz című alkotást, amely egy A-tól Z-ig mindent felölelő, aprólékos és hasznos útmutató a halottakkal val...

Ducki TOMEK (Magyarország):
ÉLETVONAL 6 min.
Közelkép egy világról, ahol meghatározott törvények uralkodnak, a lehetőségek behatároltak, a hibák végzetesek és nincs javítási lehetőség. Ismerősen hangzik?

FANTOM-KANYON
Stacey STEERS (USA):
Egy kíváncsi nő találkozása egy csábító férfivel, aki denevérszárnyakat visel a hátán. Személyes hangú visszaemlékezés egy sorsdöntő utazásra.

FEKETE-FEHÉR
Gabriel JACQUEL (Franciaország):
Isten (fehér) és a Sátán (fekete) harca a film hátterének uralmáért. Küzdelem a fekete és a fehér szín közt, a kitöltött és az üres helyek közt, az egyenes és az íves vonalak közt.

KIIGAZÍTÁS
Ian MACKINNON (Nagy-Britannia):
Egy naplóíró reménysugarak után kutat a technikai és érzelmi megszállottság drámája közepette.

Kaspar JANCIS (Észtország):
MARATON 15 min.
A városka az évenként megrendezett helyi maratoni futás lázában ég. A kezdőlövés helyett azonban váratlanul egy bomba robban, elindítva az események láncolatát, amely senki sem tudja, hová vezet. A rendőrfelügyelő, a szobrász, a nyilvános illemhely környékén működő bűnbanda – mindnek végig kel...

Helyszín: RADÓ SZIGET - ZENEPAVILON - GYŐR (HUN),
09:00

IRODALMI PAVILON 3. - BESZÉLGETÉS LOVAS ILDIKÓVAL

Moderátor / moderator: MÉSZÁROS Sándor
 Miért nem tud elszakadni Lovas Ildikó (íróként) elszakadni Szabadkától?
 Lány, regény. A Spanyol menyasszony című könyvének műfaji megjelölése. Mit jelent ez?
 Miért akar leszámolni a mítoszokkal?
 A Kijárat az Adriára (James Bond Bácskában) című könyve a térségi történet, Miért váltott hangot és támát új regényében, ami a könyvhéten fog megjelenni?
 Why does Ildikó Lovas insist to Szabadka (as a writer)?
 Girl, novel. Definition labeling the genre of your new novel, the "Spanish bride". What does it mean?
 Why would you want to get over the myths?
 Her book "Exit to the Adria (James Bond in Bácska) is a regional story. Why is the change in topic and voice in your newest book, coming out for the Hungarian Bookweek?


Helyszín: RÓMER HÁZ - HRABAL MOZI - Káldy terem - 9021 GYŐR (HUN), Teleki u. 21.
13:30

VILÁG – KÉPEK / DOKUMENTUMFILMEK 5 (84')

Nemzetközi versenyprogram

 


KÉT HAZA: KUBA ÉS AZ ÉJSZAKA
Christian LIFFERS (Németország):
6, különböző háttérrel rendelkező férfi beszél az életéről, szenvedéseiről, vágyairól, örömeiről Kubában. Van, ami közös bennük: a homoszexualitás és a kubai „macho-társadalom” és a kormány által támogatott társadalmi kirekesztettség. Rei...

15:00

VILÁG – KÉPEK / DOKUMENTUMFILMEK 8 / PORLEPTE DOBOZOK / ZENEI FILMEK 1 (75')

Nemzetközi versenyprogram

 


DIMITRIJ SOSZTAKOVICS UTAZÁSA
Oksana DVORNICHENKO & Helga LANDAUER (Oroszország/USA):
Kilenc fejezet, kilenc nap egy USA-ba tartó szovjet óceánjárón. A film szövege elsősorban a zeneszerző levelezésén és naplóján alapul, mely szöges ellentétben áll a hajón vetített propagandafilmekkel....

16:30

KÍSÉRLETIFILMEK 2 (70')

Nemzetközi versenyprogram

 


Wim JONGEDIJK (Hollandia):
SUB_SECTIO 16 min.
Az eredetileg 1997-ben felvett képanyagból – amelyen a rendező 8 hónapos terhes felesége látható – a SUB_SECTIO végül is 2006-ban készült el. Az izgalmas, személyes hangvételű fétis-horror filmben a nő egy bútordarabnak ad életet. A klasszikus kultuszhorrorfilmek és a ’60-as ’...

A PIAC
Ana HU©MAN (Horvátország):
A piacon vásárlók minden tudományukat és megérzésüket latba vetik, hogy megállapítsák, az illető zöldség vagy gyümölcs hazai vagy importáru-e? A hazait részesítik előnyben a külföldivel szemben, függetlenül az áru minőségétől. A vásárlók úgy érvelnek, hogy a hazai termékek vásárlásával támogatják a ...

AV (Oroszország):
DUBUS 4 min.
Lassú tánc régi idők mozijára, Zelani Rasoho zenéjére.

TÜKRÖZŐDÉS
Magda KOWALCZYK (Lengyelország):
Vannak emberek, akik számára az olyan értékek, mint a szabadság, az őszinteség és a fair play fontosabbak a magánéletüknél. A film egy üveges története, aki választásaival bizonyította, hogy munkánk és életünk akár gyönyörű is lehet.

ERDEI MORAJOK
Jonathan HODGSON (Nagy-Britannia):
Kalandozás az Eppingi-erdő bűnös múltjában az animáció eszközeivel, amely kalandozás végül a művész elméjének sötét bugyraiba való utazássá változik.

DÉLUTÁNI PROMENÁD
Claire WALKA (Németország):
Egy esernyő, egy fiatal nő és a cipője röpülnek a levegőben egy szeles délutánon.

VINCZE Zoltán (Magyarország):
BÚJÓCSKA 11 min.
A film Györgyfalvai Katalin koreográfus Bartók Gyermekeknek és a 44 hegedű szonáta műveire készült. A táncmű a gyermeki lét és a felnőtté válás drámáját mutatja be azokat a pillanatokat választva, amelyek szerint a gyermeki világ ugyanúgy lehet „kegyetlen” és egyben mégis ártatlan.

TRÉFÁS SZEMÜVEGEK
Matthias DAENSCHEL (Németország):
A világ nem olyan, mint amilyennek látszik. Greg csak fekete-fehérben lát, s ezért a szemorvos „színes szemüveget” ír fel neki. Csakhogy mindenegyes szemüvegnek megvan a maga kockázata…

Helyszín: RÓMER HÁZ - UDVAR - 9021 GYŐR (HUN), Teleki u. 21.
23:00

PASSPORT CONTROL KLUB 13.

Filmek, fotók és egyéb vizuális produkciók a PASSPORT CONTROL Nemzetközi Művészeti Műhely hallgatóinak válogatásában!

 


Helyszín: MOKIS, TROJKAT - MYSLOWICE (POL), ul. Laryska 5.
17:00

MYSLOWICE 3. - KAPELA CIGANSKA (HUN)

17.00 - KAPELA CYGAŃSKA - promocja festiwalu w mysłowickich pubach (HUNGARY)

www.mediawave.pl


Helyszín: MŰHELY - KÁVÉ ÉS KULTURPONT - SZÉKESFEHÉRVÁR (HUN),
20:00

MONKOMAROK (FRA) - Székesfehérvár

Alima Hamel - ének, Laurent Rochelle - szoprán szaxofon, basszus klarinét, Sylvain Fournier - basszusgitár, sampler, ének, Loc Schild - dob, ütőhangszerek, Brahim Dhour - hegedű, oud
Egy huzás ethnojazz csapat, erőteljes orientális zenei hatásokkal. Finom, keleties zene, a Szahara lehelete...


KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák