www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

  

 Hamarosan kezdődik az idei

30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

 „Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizáció

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

 

2021. július 18-24.

  

***

 

  

 Hamarosan kezdődik az idei

30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

 „Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizáció

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

 

2021. július 18-24.

  

***

 

etnik Archív
2007. április VHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVH Aktuális program:
2021.12.05.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

EseménynaptárRSS

2007.04.29.Helyszín: RÓMER HÁZ - HRABAL MOZI -- UNIT Premier terem - 9021 GYŐR (HUN), Teleki u. 21.
10:00

EJN ELNÖKSÉGI ÜLÉS

EJN (Europe Jazz Network), az európai jazzfesztiválokat és klubokat összefogó szervezet, a fesztivál keretében tartja kibővített elnökségi ülését, amelyek kb. 25 fesztivál szervezője vesz részt.


Nemzeközi versenyprogram (zsűri)
14:00

VILÁG – KÉPEK / DOKUMENTUMFILMEK 9 / ZENEI FILMEK 2 (83')

Nemzeközi versenyprogram (zsűri)


A RUMBA FOLYÓN
Jacques SARASIN (Franciaország):
Kongóban folyónyi a kétségbeesés, végtelen. E folyóban úszik egy soha el nem süllyedő csónak: a neve Rumba. A kormánynál Wendo Kolosoï kapitány énekli dalát: a remény rumbáját. Hála neki, Kongó maga lesz a Rumba-folyó, a Remény folyója.

Nemzetközi versenyprogram (zsűri)
16:00

VILÁG – KÉPEK / RÖVID DOKUMENTUMFILMEK 2 (86')

Nemzeközi versenyprogram (zsűri)


SZIRMAI Márton (Magyarország):
A Mecsekben él egy kis csoport, amelyik mindenáron meg szeretné őrizni munkahelyét. Bár a változás visszafordíthatatlan, és a kitartás véges, soha nem szabad feladni.

HÉV
Maciej CUSKE (Lengyelország):
A híres moszkvai villanyvonat kigördül az állomásról. Van, aki elbólint, mások olvasnak, vagy gondolataikba merülnek. Beszélgetések foszlányai szállnak a levegőben, megcsörren egy-egy telefon. Valaki gyönyörűen hímzett terítőket próbál eladni, egy aranyos kiscica pedig épp most szabadítja ki magát egy kosárból...

SZALAY Péter (Magyarország):
PANOPTIKUM 25 min.
A disznók mindent fölfalnak, legyen az tyúk, tojás, ember vagy lim-lom. Viszont mindent meg lehet menteni, ahogy ezt Petrohai Gábor kályhásmester is teszi. Szorgos munkával gyűlnek a kimustrált hangszerek, elhasznált bútorok, töredezett kályhacserepek és a szebb napokat megélt kacatok. Petrohai mest...

A DÁCSÁN
Thierry PALADINO (Franciaország):
Ó, Te kert! Maga vagy az álom! Mennyi zöld! Mennyi madár! Mennyi örömet adsz! De meddig tarthat a pihenés? Ezt csak az tudhatja, akinek nincs 126p-és Fiatja.

Nemzetközi versenyprogram
17:30

KÍSÉRLETIFILMEK 1 (74')

Nemzetközi versenyprogram

 


LAKOS Nóra (Magyarország):
A különböző kultúrkörök mitológiájában meghatározóak a születés mítoszok. Az emberiség sokáig nem volt tisztában a születés pontos biológiájával. Ma, amikor ultrahang segítségével már fotók, sőt videofelvételek készülnek a magzati stádiumokról, egészen szórakoztató a különböző „csodálatos szül...

MAGYARÓSI Éva (Magyarország):
HANNE 7 min.
Történet egy szerelmi háromszögről, melyben egy lány tengerparton éli hétköznapjait, mikor megjelenik Hanne. Amilyen váratlanul jött, olyan hirtelenül tűnik el. A szerelem mindenkinek jár, akár a gyilkosság árán is.

SZOLNOKI József (Magyarország):
HALLO 6 min.
A „hallo“ kifejezés rövid története. Doku-videoklipp a homeopatikus realizmus jegyében. Rendhagyó etimológia vizualizáció, amely a nyelvi imperializmus és a kisnemzetekre oly jellemző újnacionalista büszkeség töréspontjában fókuszálódik. Egy tervezett vizuális meta-etymológiaszótár első szócikke...

EDVY Boglárka & SILLÓ Sándor (Magyarország):
Egy budapesti fiú 1956. október 23-án elhatározza, hogy naplót ír. Ebben még nem lenne semmi rendkívüli, de a fiú a forradalomról akar naplót írni. Közel van a tűzhöz – szó szerint, utcájukban a harcok közben kigyullad egy áruház, nap mint nap lövöldözést hall. Közben gyűjt. Tárgyi emlékeket e...

23:30

DOUBLE TIME GRENCSÓ PRO - JACK (HUN/HOL/RUS/POL) - magyar zenei showcase

Grencsó István - tenorszaxofon, duduk, Hans von Vliet - pozan, Marcin Oles & Benkő Róbert - bőgő, Bartlomiej Brat Oles & Jeszenszky György - dob
Double Time Grencsó Pro - Jack (holland - lengyel - magyar zenei formáció) vezetője Grencsó István a magyar avantgárd jazz legjelentősebb kísérletezője és leghitelesebb egyénisége. Szabad zenei szelleme, irányzatoktól, divatoktól, iskoláktól független, öntörvényű gondolkodása, s nem utolsó sorban a hangszeréhez fűződő viszonya a legjelentősebb hazai zenészek közé sorolja műfajában. Grencsó István a MEDIAWAVE Fesztivál alapemberének, a rendezvény zenei stílusát meghatározó egyéniségnek számít. Minden fesztiválra előáll egy vagy több új, alkalomszerű, különleges formációval vagy produkcióval. Dupla ritmusszekcióval rendelkező speciális kollektívájában, saját együttesének tagjain kívül a lengyel fiatal kortárs jazz jelentős figuráival is találkozunk.


Helyszín: RÓMER HÁZ - HRABAL MOZI - Káldy terem - 9021 GYŐR (HUN), Teleki u. 21.
Nemzetközi versenyprogram
14:00

VILÁG – KÉPEK / DOKUMENTUMFILMEK 4 (78')

Nemzetközi versenyprogram

 


ZOKNIKÉSZÍTŐK
Ileana STANCULESCU & Claudia BEGIC (Románia):
Az Erdély közepén lévő kis faluban, Viscriben minden nő zoknit köt. Harald Reise német zenész a zoknikat többek között Németországban, és Ausztriában értékesíti. Ezen kívül élvezi az életet Viscriben. Németet tanít a gyerekeknek, zongorázik, és megénekli a román nyelv szépségeit, és végül, és nem ut...

Nemzetközi versenyprogram
15:30

VILÁG – KÉPEK / RÖVID DOKUMENTUMFILMEK 5 (66')

Nemzetközi versenyprogram

 


PRAKASH UTAZÓ MOZI
Megha. B. LAKHANI (India):
A „Prakash utazó mozi” kísérlet a régi idők szellemének megidézésére egy bioszkóp-vetítő középpontba állításával. A vetítő két jó baráté. A film bepillantást enged utcán zajló életükbe, amint antik utazó mozijukat vontatva járják a várost...

Giorgi MREVLISHVILI (Grúzia):
ZURABI 22 min.
Zourab Sudjachvili megmássza a Kazbeg-hegységet. Az 5000 méteres hegy szent hely számára. Zurabi Grúzia legszebb vidékén él.

BÁLINT Arthur (Románia):
Egy visszhangtól hangos, üresen kongó, kisvárosi mozi haldoklik. Minden vetítés előtt, a pénztárosnő és a mozi igazgatója lélegzetvisszafojtva, ablakredőnyön keresztül lesik, hogy betéved-e valaki. Aztán eljön az utolsó nap.

Nemzetközi panoráma
17:15

ZENEI FILMEK 5 (90')

Nemzetközi panoráma

 


A HARMONIKÁS
Biljana GARVANLIEVA (Németország):
Emilija 7 éves, amikor megkapja első harmonikáját. 14 évesen megnyeri az országos harmonika versenyt Macedóniában. A film az alkotó 17 éves unokahúgáról szól, aki egy nagyon szegény, de annál muzikálisabb családból származik, egy kis faluban él. Emilija egyike a kevés női harmonikásnak az országban,...

BERECZKI Csaba (Magyarország):
Erdélyi tradicionális zene szereplőit és életét bemutató filmsorozat.

BERECZKI Csaba (Magyarország):
Erdélyi tradicionális zene szereplőit és életét bemutató filmsorozat.

Helyszín: LLOYD MOZI - 9021 GYŐR (HUN), Széchenyi tér 7.
Nemzetközi versenyprogram (zsűri)
17:45

ANIMÁCIÓSFILMEK 2 (55')

BREDÁR Sebestyén (Magyarország):
AGYHÚZÁS 2 min.
Hősünket eltalálja egy focilabda séta közben. Visszarúgná a gyerekeknek, de elesik benne. Így lel rá arra a villanyoszlopra ragasztott hirdetésre, ami megváltoztatja az életét.

NE EDD MEG
Aurélie POLLET (Franciaország):
A vendéglőben ülő család egyik tagja angolosan sütött steak-et rendel. Az asztalnál ülők azonnal rémisztő történeteket kezdenek mesélni a véres hústól kapott bélgilisztákról és férgekről. A film főhőse, aki teljesen e szörnyű esetek hatása alá kerül, paranoiás krízisbe esik, s már-már az őrület fenyegeti.

A TÜKRÖZŐDÉS ELMÉLETE
Darko BAKLI®A (Horvátország):
A történet a jelenben vagy a közeljövőben játszódik egy meg nem határozott helyen. Egy középkorú férfi és egy középkorú nő egymástól függetlenül elhatározzák, hogy megváltoztatják/megszépítik kinézetüket. Ehhez a számítógépet használják, és a gép korlátlan szimulációs lehetőségeit. Mikor végre elé...

ÁRULÓ SZÍV
Annette JUNG (Németország):
"Ahányszor rám esett a tekintete, megfagyott bennem a vér; és így fokonként - nagyon lassú átmenetekben - elhatároztam, hogy elveszem az öreg életét, s evvel megszabadulok a szemétől örökre." - Edgar Allan Poe azonos című elbeszélésének animált feldolgozása.

MATIEVICS Éva (Magyarország):
KÚT 3 min.
Pszicheledikus látkép egy család életének hétköznapi eseményeiről, ahol a szimbólumoknak és az érzelmeknek kiemelt szerep jut.

HUSZÁR Dániel (Magyarország):
Az elvált szülők egyaránt szeretnék kisajátítani a gyermekük érzelemvilágát, ezzel egyre nagyobb konfliktust és lehetetlen helyzetet teremtve a gyereknek.

AZ UTOLSÓ CIRKUSZ
Vera NEUBAUER (Nagy-Britannia):
A film Godiva, egy haldokló asszony álom és emlékfoszlányait szövi egybe. Tanúi vagyunk szemei előtt lepergő életének. A figurák életre kelnek a porondon, az abszurd színjátszás, a valóságshow-k és a cirkusz hagyományaiból merítve.

A KUTYÁK EMLÉKEI
Simone MASSI (Olaszország):
Arcom a kövekhez dörzsölődik, kibámulok a fal egyik hasadékán.

Nemzetközi versenyprogram (zsűri)
19:00

KISJÁTÉKFILMEK 4 (61')

Nemzetközi versenyprogram (zsűri)

 


FERENCZIK Áron (Magyarország):
Egy lány minden reggel lejár mosni a patakra. Az apja közben otthon ül, rádiót hallgat, sört iszik. Egyik reggel a lány gumicsizmája kilyukad, ezért az apja díszes csizmájában indul el a szennyessel.

DOMBROVSZKY Linda (Magyarország):
HATÁRVIDÉK 12 min.
A történet a magyar pusztában játszódik, 1962-ben vagyunk. Hátteréül egy valódi eset szolgál: ebben az évben néhány földműves illegálisan otthagyva a TSZ- t fölgyalogolt Budapestre, hogy kubikosként építkezéseken dolgozhassanak. Családjukat ritkán látogathatták, az elhagyott feleségek gyakran nem ál...

APA
Daniel MULLOY (Nagy-Britannia):
DAD / APA 7 min.
Egy házaspár idős korára még mindig aktív szexuális életet él, amit fiuk undorítónak tart. Vajon kivel van gond?

MEDENCE-PART
Michael KOCH (Svájc):
Tombol a nyár. Az úszómedencében hemzsegnek az emberek. Egyik reggel az úszómester felfigyel egy csapat kölyökre. Az úszómester és a kamaszok közti súrlódás végül tragikus következménnyel járó félreértésbe torkollik. Ambivalens barátságok és a kapcsolatok értelmezésének története. A film központjá...

GÉP
Gabe IBÁÑEZ (Spanyolország):
Szenvedés és kétségek közt fedezi fel új énjét egy lány, rátalálva az elvesztett harmóniához vezető útra.

Helyszín: LŐCSEI TEREM (középkori Városháza pincebörtöne) - GYŐRI LEVÉLTÁR épülete - 9022 GYŐR (HUN), Múzeum köz (Xántus múzeum melletti köz)
21:00

HunD LINK PROJECT - German - Hungarian Visual Bigtet (GER/HUN)

Tagok + hangszerek:
?

A HunD Link projekt egy virtuális performance, amely a térben két távoli helyen (Köln és Győr) valósul meg egy időben. A projekt a vizuális- és zeneművészetet – azon belül az improvizatív zenét, a filmet és a vizuális kísérleteket - választotta közvetítési eleméül, amely keretében e művészeti ágak együttműködésének (nem túl távoli) jövőre vonatkozó, fizikai és szellemi határokat figyelembe nem vevő vízióját vázolja fel - a gyakorlatban. A projekt résztvevői német és magyar művészek.


23:30

MELINDA NADJ ABONJI & JURCZOK 1001(SWI) koncert

Tagok + hangszerek:
Melinda Nadj Abonji - ének, hegedű / voice, violin
Jurczok 1001 - ének, beatbox / voice, beatbox

Városi folklór? Avantgard rap? Talán az, de minden bizonnyal rendkívül friss: ének, beatbox és hegedű!


Másnap 01:00

CONTEMPORARY NOISE QUINTET (POL)

Contemporary Noise Quintet (CNQ) lengyel zenekart a Kapsa fivérek alapították, akik frontemberei voltak a legendás emo-hardcore zenekarnak, a Something Like Elvisnek. CNQ filmzenei elemeket előszeretettel alkalmazó energikus jazz zenei formáció, ám változatos hangzásviláguk miatt nehéz műfaji kategóriákba szorítani őket.


Másnap 02:30

JAM SESSION 2.

a fesztiválon résztvevő muzsikusok részvételével!
Helyszín: RÓMER TERASZ - 9021 GYŐR (HUN), Nefelejcs köz
21:00

SOUNDTRACK TERRACE 2.

ülős-beszélgetős party EZÜSTMEDVE és PENGUIN SOUND SYSTEM és a fesztiválon lévő Dj-k filmzenegyűjteményéből, klippekből


23:00

PASSPORT CONTROL KLUB 3.

23-24:00 között

Filmek, fotók és egyéb vizuális produkciók a PASSPORT CONTROL Nemzetközi Művészeti Műhely hallgatóinak válogatásában!

Éjfélkor bezár a terasz a városi csendrendelet miatt!

Tisztelt vendégeiket a két vendégklubban - Rómer ház és Lőcsei terem - további éjszakai programok várják!


Helyszín: FALUHÁZ - GYŐRÚJBARÁT (HUN),
18:00

BALTAZAR MONTANARO (FRA/HUN)

Baltazar Montanaro - hegedű szóló
Édesanyja magyar képzőművész, apja Magyarországon és a MEDIAWAVE Fesztiválon is népszerű francia-oxitán ethnomuzsikus Miquéu Monataro. Baltazar apja nyomdokain haladva, a jazz és az ethnozene, a magyar és oxitán kulturális hatások határfelületeit kutatja, de nem áll tőle messze a kortárs zene újraértelmezése sem.


18:30

TARIK ARKAN (TUR) koncert 4.

Virtuóz pergő dobos Közép–Törökországból.
19:00

GYIMESI CSÁNGÓK - ZERKULA JÁNOS - SZIGONY (ROM/HUN) 3.

Zerkula János – hegedű, Kerényi Róbert - furulyák, Benke Félix - dob, doromb, cicélés, Horváth Gyula - koboz, Tintér Gabriella - ének 
Zerkula János az utolsó gyimesi prímás, autentikus népzenész, a magyar népzenei örökség alapembere. Kerényi Róbert e muzsikák gyűjtője és hiteles, kortárs tolmácsolója, vendégével az európai jazz alapfigurájának számító Dresch Mihállyal együtt.


Helyszín: DIÓFA PRESSZÓ - RÁBAPATONA (HUN),
19:00

FLARE BEÁS BAND (HUN)

autentikus cigány népzene és táncház – \"Az orgona azt susogja...\"
23:00

FLARE BEÁS BAND (HUN)

autentikus cigány népzene és táncház – \"Az orgona azt susogja...\"
23:00

PAMACH LÁBRÁZÁS (HUN)

A legendás tiszaújvárosi DJ, minden függetlenfilmesek legjobb zeneszolgáltatója, hajnalig tartó bulik kitartó talpalávaló szolgáltatója...
Helyszín: RÁBA ÁRTÉR - RÁBAPATONA (HUN),
08:00

HALÁSZLÉFŐZŐ VERSENY

A Diófa tulajdonosai, a júniusi Bilibáncs Népi Hagyományőrző Fesztivál szervezői halészléfőző versenyre hívják a környék amatőr és profi gasztronómusait, hogy nemes versenyben, nemzetközi zsűri előtt mérjék össze tudásukat Sátor László  (Szalai Étterem) nemzetközi mesterszakács vezetésével. 

Kezdés 8 óra, verseny zárása, eredményhírdetés: 13 óra.

A versenyt játékos vetélkedők, horgászverseny, kézműves kirakodó vásár egészíti ki.
Az érdeklődők megkóstolhatják a térség néhány jellegzetes népi ételét: rábapatonai halászlé, ecetes hal, törpeharcsa pörkölt erdei gombával, kecskepörkölt, langalló....stb.


10:00

LIGET A LIGETBEN - Húber András és Edit kiállítása

Húber András Munkácsy díjas szobrászművész szabadtéri kiállítása, amikor egy pesti liget ellátogat a patonai ártér fáira


11:00

PASSPORT CONTROL VIDÉK KLUB 2.

A klub három alkalommal - fakultatíve - vidéki kis falvakban tartja kötetlen fogalakozását, ahol a vidéki környezetet és embereket, valamint az ott zajló fesztiválrészt ajánljuk fel témaként a műhelytagoknak.

 

 

 


13:00

TROTTEL STEREODREAM EXPERIENCE (HUN/USA) koncert 2. - magyar zenei showcase

Kardos Rita - tenor, szoprán szaxofon, Mihalics Gábor - dobok, Kaktusz – zenebohóc / szintetizátorok, ritmus és effektprocesszor, gitár, pannonpipe /, Rupaszov Tamás - basszusgitár, ütősök
A TROTTEL 1985-ben alakult. 1989 óta müködik mint folyamatosan koncertezõ zenekar. 9 lemezt jelentetett meg. Többszáz koncertet adott Európában és itthon. Biográfiát már egy ideje nem irunk...jó néhány oldalra lenne szükség, hogy az eseményeket papirra vethessük. Lényeg az, hogy a Trottel projekt folyamatos mozgásban van, rengeteg dolog történt és történik velünk.
Két tag maradt az alapitók közül, az életforma miatt a Trottelben nagy a lemorzsolódás. A felállás amõba szerüen változik, mindig más hangszerek kapcsolódnak be a zenébe.


14:30

SARIKAMIS (TUR/KURD) koncert 3.

Rasim Kaya - ének, zurna, Davut Celik - nagydob
Autentikus kurd népzene Törökország legkeletibb végéből. A kurdok népzenéjének alapeleme a nagydob és a zurna vagy töröksíp, valamint az ének. A dob erőteljes alapritmusának két fő szerepe van. A közösség vagy közönség összegyűjtése, mert hangja és a rajta játszott izgalmas ritmusképletek nagy távolságra hatnak, és ha már a figyelemfelkeltő és népösszeterelő szerepét betöltötte, jön a második funkciója, a változatosan táncolható alap biztosítása az ünnep vagy mulatság számára. Érdemes mindezt élőben is átélni.


14:45

TARIK ARKAN (TUR) koncert 3.

Virtuóz pergő dobos Közép–Törökországból.
15:00

YAVA (HUN) koncert 2.

Dus Polett - ének, kaval, furulya, csörgődob, Mestyán Ádám  - basszusgitár, Németh László Fritz - gitár, Róka Szabolcs - ének, koboz, oud, lant, tangóharmonika, duda, Szabó Kristóf - dobok
Egyedülálló, a kommersz zenétől elforduló stílusuk már igen korán, a Trottel Records által 2002-ben kiadott Rajta a Jelen! című kazettán is hallható. Rupaszov Tamás, a kiadó vezetője továbbra is együttműködik a zenekarral. Már e korai kiadványon is hallható, hogy nemcsak a magyar népzene, hanem más népek muzsikája is hatást gyakorolt rájuk. Mindez érthető, hiszen Dus Polett évekig élt Indonéziában, s többek között mind a wayang technikát, mind az indonéz nyelvet tökéletesen elsajátította. Mestyán Ádám (bár esztétika szakos doktorandusz) arabistaként végzett az ELTE-n, huzamosabb időt töltött Észak-Afrikában, majd egy évet Kuvaitban. Éppen ezért a 2004-es évben szünetelt a zenekar működése.


17:00

ARCTIC YGGDRASIL együttes (Feröer-szigetek): NUNARSUUP ALLUA - a rábapatonai ártérben

Rasmus Lyberth - ének és ütühangszerek, Kristian Blak - zongora, Angelika Nielsen - hegedű, Villu Veski - szaxofon, Mikael Blak - bőgő
Viking ethnojazz Skandináviából. Az Yggdrasil, amely az északi mitológiában a világfát jelenti, skandináv zenészek különleges formációja, zenéjük a feröeri, grönlandi és egyéb északi népek tradicionális zenéjében, orális és instrumentális hagyományaiban gyökerezik.


19:00

REPLIKAS (TUR) koncert 1.

Első vonalas isztanbuli underground rock csapat, valahol a keleti és nyugati zene határán, időnként karakteres török zenei beszűrődésekkel. Példaképeik közt a John Zorn – Marc Ribor new yorki underground vonal ál, zenéjük afelé fejlődik. Fatih Akin világhírű török/német filmrendező „Át a hídon” (Isztanbul hangja) című, sokszoros díjnyertes filmje alapján váltak közismertté az európai zenei világban, több török zenekarral együtt.


20:00

HARGITAI ILDIKÓ: "A LIKBÓL LETT LÁNY" - Rábapatonán

meglehetősen erotikus példázatok, mesék

- 18 éven felülieknek -

Írta és előadja: Hargitai Ildikó
Kívánságmese
"Vót eccör, hó nem vót, eccör vót egy szegin embör. Itt étt, nem messze, s hogy mikor es? Hát, mán nem is tudom, tán még több ember nem es étt a fődön rajta kivöle. Úgy tennapelőtt lehetött.


21:00

VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS (HUN)

Grandpierre Attila - ének, Bese Botond - kecskeduda, Bakos Csaba - tapan, derbuka, riq, Benkő Róbert -bőgő, Fazekas András – dob, ütősök; Fábri András – ciszter, Fábri Géza - koboz, Márton Bernadett - ének, Molnár Krisztina - hegedű, Orczi Géza - tapan, Vaskó Zsolt - fúvósokHelyszín: XÁNTUS MÚZEUM UDVAR - FŐ SZÍNPAD - 9021.+ GYŐR (HUN), Széchenyi tér 3.
18:30

MAGONY (HUN) - magyar zenei showcase

A Magony együttes 2001-ben alakult Kovács Ferenc azonos című szóló albumának élő előadására. Folyamatosan bővítjük a műsorunkat saját szerzeményekkel, s ismert magyar népdalok egyéni feldolgozásával. Az együttes vezetője, s zeneszerzője Kovács Ferenc. A zenei stílust leginkább a "kortárs parasztzene" kifejezés közelíti meg.


19:30

ALBAN DARCHE TRUMPET PROJECT (FRA/BEL/HOL/HUN) koncert

Alban Darche - szaxofon, Laurent Blondiau - trombita, Geoffroy Tamisier - trombita, Eric Vloeimans - trombita, Sylvain Rifflet - szaxofon, Gadó Gábor - gitár, Sébastien Boisseau - bőgő, Emmanuel Birault - dob
A kortárs zenei babérokat arató francia szaxofonos, Alban Darche zenekarában, a Le Gros Cube-ben már kísérletet tett arra, hogy a trombitások ne a hagyományos big bandektől megszokott rezes-hangzást produkálják, hanem annál érzelmesebbet és tömörebbet. A fesztiválon bemutatásra kerülő új darabjainak előadására ezért választott olyan különleges tónusú trombitásokat, akik meghaladják a hangszert alkotó fém tonális korlátait.


22:00

DAVE LIEBMAN & ELLERY ESKELIN QUARTET (USA) koncert (USA)

David Liebman - szaxofon, Ellery Eskelin - szaxofon, Tony Marino - bőgő, Jim Black - dob
A jazz nagy öregje és a fiatal feltörekvő egy csapatban, az egyik legerősebb kortárs ritmusszekcióval megtámogatva.

Dave Liebman bizonyos értelemben a modern jazz esszenciája. A bebop korszak végén, a 60-as években bukkant fel, és azóta is folyamatosan a frontvonalon van. Saját zenekaraival és egyéb formációkkal az elmúlt három évtizedben az egész világon megfordult, több mint 220 lemezen játszik, és a jazz szakma egyik legkeresettebb tanára, oktatója.


Helyszín: SZÉCHENYI TÉR - GYŐR (HUN), város barokk főtere
10:00

GUIXOT DE 8 - JOAN EGYENSÚLYOZÓ JÁTÉKSZOBRAI 3. (ESP)

EGÉSZ NAP a gyermekek, valamint a kísérletező és gyermeklelkű felnőttek részére
Joan, spanyol szobrász szobrai funkcióval bírnak. Nemcsak nézni lehet őket, hanem hozzá is lehet nyúlni. És van is miért, mert minden szobor egy példája az egyensúly keresésének. Fiatalok és idősebbek egyforma izgalommal élhetik ki egyensúlyozó tehetségüket.


10:00

INYENCSÉGEK TERE + ÖRDÖGSZEKÉR KÉZMŰVESVÁSÁR 3.

Kilenc tájegység borházai, pálinkaház, sörök háza, valamint az ország jellegzetes népi ételeit, finomságait szolgáltató "Étkek és finomságok házai" (lásd alant) próbálják szolgálni a MEDIAWAVE Fesztivál vendégeinek élmény, hogy a széles művészeti programválaszték közbeni pihenőidőben a kulinaritás minőségi élvezete egészítse, tegye teljessé a jó érzést.
Továbbá az Ördögszekér kézművesvásár segíti felidézni Győr városának középkori vásárváros hangulatát.

Hétköznap: délutántól 23 óráig.

Ünnepnap: délelőttől 24 óráig.

 


10:00

HANGFOGLALÁS 2.

Zenei, technikai és hangszer bemutatók, „hangszersimogató” gyermekeknek
A Magyar Könnyűzenei Exportiroda, a Magyar Hangszeres Zenészek Szövetségének bemutatója
Részletes programot lásd a külön hirdetésben!


20:00

CUBAN QUARTET (CUBA/AUT/CRO/HUN)

Tagok + hangszerek:
?

Yoris Daniel  - ének, gitár (CUBA), Rigó Sándor - tenorszaxofon (HUN),  Karl Sayer - bőgő

(AUT), Sasa Jukic - dob (CRO)

Jazz, samba, bossa, salsa és még sok minden más a Karib vidékekről. „Folyamatosan formálom a zenei stílusomat, amit leginkább az egyszerűség és a hitelesség jellemez. A zeném hív mindenkit, hogy álljon mellém és így, a zene által fejezze ki szíve legtisztább érzéseit.” Rigó Sándor


21:30

TÉRMOZI 1. - SZŐKE ANDRÁS (HUN): HASUTASOK

Négy régi jó barát – a rendszerváltásig mindnyájan vasutasok – a leépítések áldozatai lesznek. Sok évvel ezután, amikor már a régi állomást is elhordták, Honos falu egykori állomásfőnöke Béke Dezső értesítést kap a városból, hogy menjen be az állomás irodájába. A MÁV ugyanis ezt a szárnyvonali állomást nézte ki a szállított árúk ellenőrzésére. Béke Dezső, hogy barátaival együtt alkalmilag újra álláshoz jusson, azt hazudja, az állomás még létezik, és képesek ellátni a feladatot. És innentől elkezdődik az őrület…


Helyszín: MARCALVÁROS - Kovács Margit iskola előtti tér - GYŐR (HUN), Répce u. 2.
14:00

MARCALVÁROS - PERIFÉRIA PROJEKT 1.

Street art programok, fotókiállítás a Kovács Margit Iskola diákjainak lakótelep fotóiból, vásári fotózás (önként jelentkező családok fotózása a téren felépített lakótelep makettben. Biciklis és görkori programok.


Helyszín: RÓMER HÁZ - UDVAR - 9021 GYŐR (HUN), Teleki u. 21.
19:00

MEDIAWAVE NÉPZENEI MŰHELY

A MEDIAWAVE Népzenei Műhely Daniss András "Kongó" vezetésével jött létre, hogy a környék, régió népzenészeit összefogja, legyenek azok kezdők vagy már mesterei műfajuknak. Havi rendszerességgel összejönnek a Rómer Házban és a korai órákban a közös gyakorlásé a szó, majd este beindul a mulatság.


Másnap 00:00

PASSPORT CONTROL KLUB 4.

Filmek, fotók és egyéb vizuális produkciók a PASSPORT CONTROL Nemzetközi Művészeti Műhely hallgatóinak válogatásában!

 


Helyszín: TÁJHÁZ - GYŐRÚJBARÁT (HUN),
17:00

SARIKAMIS (TUR/KURD) koncert 4.

Rasim Kaya - ének, zurna, Davut Celik - nagydob
Autentikus kurd népzene Törökország legkeletibb végéből. A kurdok népzenéjének alapeleme a nagydob és a zurna vagy töröksíp, valamint az ének. A dob erőteljes alapritmusának két fő szerepe van. A közösség vagy közönség összegyűjtése, mert hangja és a rajta játszott izgalmas ritmusképletek nagy távolságra hatnak, és ha már a figyelemfelkeltő és népösszeterelő szerepét betöltötte, jön a második funkciója, a változatosan táncolható alap biztosítása az ünnep vagy mulatság számára. Érdemes mindezt élőben is átélni.


Helyszín: MŰVELŐDÉSI HÁZ - CSORNA (HUN),
20:00

CSORNA 3. - TULIPÁNTLIKA TÁNCHÁZ

Tulipánt Zenekar - Molnár Nándor és Zenekara.
Közben: Kurd Táncház  - Sarikamis (TUR/KURD)
Rasim Kaya - ének, zurna, Davut Celik - nagydob


21:00

SARIKAMIS (TUR/KURD) koncert 5.

Rasim Kaya - ének, zurna, Davut Celik - nagydob
Autentikus kurd népzene Törökország legkeletibb végéből. A kurdok népzenéjének alapeleme a nagydob és a zurna vagy töröksíp, valamint az ének. A dob erőteljes alapritmusának két fő szerepe van. A közösség vagy közönség összegyűjtése, mert hangja és a rajta játszott izgalmas ritmusképletek nagy távolságra hatnak, és ha már a figyelemfelkeltő és népösszeterelő szerepét betöltötte, jön a második funkciója, a változatosan táncolható alap biztosítása az ünnep vagy mulatság számára. Érdemes mindezt élőben is átélni.


22:00

TARIK ARKAN (TUR) koncert 5.

Virtuóz pergő dobos Közép–Törökországból.
Helyszín: KULTEA - BUDAPEST (HUN),
20:00

ROB BROWN GROUPPE (USA/HUN) - Budapest

Rob Brown - szaxofon / sax, Szandai Mátyás - bőgő / bass, Mohay András - dob / drums

Rob Brown három évig volt a MEDIAWAVE Nemzetközi Improvizatív Zenei Műhely  fúvósszekciójának vezetője. Most az ő vezetésével a magyar kreatív jazz új hullám meresztgeti körmeit. A felsoroltakon kívül további muzsikusok részvétele is várható.


KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák